Blogs // Gileta Kieriene

KINŲ KALBA EUROPIEČIAMS - naujas ir įdomus Soros International House Lietuvoje vykdomas ES MVG programos projektas

Blog language

Soros International House (SIH) jau 18 metų profesionaliai moko įvairių užsienio kalbų, tarp jų ir kinų – kalbos, kuri yra gimtoji maždaug penktadaliui planetos gyventojų. 
Šiandien jau mažai ką stebina tai, kad vis daugiau žmonių norėtų pramokti kalbėti ir skaityti kiniškai: kinų kalbos žinių poreikį diktuoja ir auganti šios šalies ekonomika, ir tai, kad jos rinka – didžiausia pasaulyje. Anksčiau kinai atvažiuodavo į Europą, o dabar vis daugiau specialistų iš Vakarų pasaulio dirbti ar studijuoti traukia į Kiniją. Dėl globalizacijos vyksta abipusis judėjimas ir mainai, todėl ES piliečiai vis daugiau dėmesio skiria tolimesnių regionų pažinimui.

2011 m. rudenį kartu su partneriais iš Lenkijos, Belgijos, Italijos ir Vokietijos pradėjome vykdyti Mokymosi visą gyvenimą programos KA-2 projektą “Kinų kalba europiečiams”. Į šį projektą įsijungėme dar neišblėsus entuziazmui po ką tik sėkmingai užbaigto tarptautinio projekto „Misija įmanoma: kinų kalba europiečiams“, kurį nuo 2009 m. įgyvendinome drauge su kolegomis iš Bulgarijos, Olandijos, Italijos ir Portugalijos. Šio projekto rezultatas - kinų kalbos pagrindų gidas, kuriame pateikiamas ne tik svarbiausių frazių bei kiniškų žodžių, bet ir etiketo subtilybių rinkinys kinų ir projekte dalyvavusių šalių kalbomis. Įgyvendindami šį projektą bei pristatydami jo rezultatus tiek Lietuvos, tiek ir tarptautinei auditorijai, pastebėjome, jog susidomėjimas kinų kalba, kultūra ir ekonomika akivaizdžiai didėja, ypač jaunų žmonių tarpe, taigi į naująjį projektą įsitraukėme ne tik žinodami tikslinių grupių poreikius ir problemas, kurias spręsime, bet ir turėdami tvirtą pamatą, ant kurio kursime toliau – ištirtus poreikius, išplėtotą socialinių partnerių tinklą bei jau sukurtą kinų kalbos pagrindų gidą – europiečiui pritaikytą lengvai suprantamą mokymosi metodą ir atitinkamą kalbinę priemonę.

Projekto C4EU tikslas – sukurti kinų kalbos savarankiško mokymosi metodikas ir pritaikyti jas konkrečioms tikslinėms grupėms (pradedantiesiems, vaikams, studentams, verslo žmonėms, turistams), panaudojant šiuolaikinių technologijų teikiamus privalumus.

Projekto metu kviesime tikslines grupes dalyvauti projekto veikloje (prisidėti konsultuojant praktiniais klausimais, kuriant ir išmėginant mokymosi metodiką, dalyvaujant kontaktiniuose seminaruose bei pritaikant patirtį, įgytą projekto veiklos metu, kasdieniniame darbe).

Projektą iš dalies finansuoja Europos Komisija.

Daugiau apie projektą SIH internetiniame puslapyje www.sih.lt bei projekto svetainėje adresuwww.chinese4.eu

Būkite aktyvūs ir dalyvaukite projekto veikloje!

Gileta Kieriene

Gileta Kieriene is a marketing manager in Soros International House in Vilnius. She is also a project coordinator of many international and local project connected with language teaching with innovative technologies. She specializes in dissemination and exploitation of European projects.

Blogs

Products